Cum alegi o rochie elegantă? 5 Lucruri de luat în considerare?

Cum alegi o rochie elegantă? 5 Lucruri de luat în considerare?

Pe de o parte, rochia de seara trebuie sa fie eleganta in tesaturi si culori mai sobre, dar in functie de imaginea ta de zi cu zi, astfel incat sa nu para ca esti deghizata si, mai presus de toate, trebuie sa te simti confortabil pentru a te putea misca cu usurinta si eleganta.

Prin urmare, desi este o rochie dificil de purtat, daca va simtiti frumoasa, eleganta si confortabila in ea, va fi cea potrivita. In plus, trebuie sa alegi rochia de seara care se simte cel mai bine pe corp si trebuie sa tii cont de aspecte precum tonurile pielii si parului, tipul de figura, inaltimea etc.

Daca te simti cel mai bine in rochii de seara lungi, atunci alege una potrivita pentru tine.

1. Culori

Daca ai un ten inchis la culoare, alege culori deschise care sa iti puna in valoare pielea si silueta. Uita de tonurile maro. Daca pielea ta este deschisa, culorile albe si deschise sau pastelate nu vor sta deloc bine tinpee. Opteaza mai bine pentru tonuri puternice si vii. Poti alege rochii de seara elegante in orice nuanta in care arati bine.

2. Decolteu

In ceea ce priveste decolteul, daca aveti un bust generos, cele mai potrivite sunt cele de forma patrata, cum ar fi halterul (unite de o curea in spatele gatului) sau o rochie cu maneci scurte. Daca aveti sani mici, idealul este un model cu un decolteu pronuntat sub forma de V.

De asemenea, puteti alege o rochie inchisa in partea de sus a gatului. Tot in functie de decolteu poti opta pentru rochii de seara lungi din dantela sau rochii de seara scurte, in functie de ceea ce te avantajeaza cel mai mult.

3. Material

Daca doriti sa evidentiati curbele, alegeti o tesatura, cum ar fi satin sau matase. Daca nu, cel mai bun lucru este o rochie dreapta de croiala empire, cu o cadere buna care incepe de sub piept, evitandu-le pe cele care sunt stranse in talie. Gasesti cu siguranta si rochii de seara ieftine, daca nu vrei sa investesti mult in haine.

4. Brate

Daca ai brate groase sau nu sunt tocmai punctul tau forte, opteaza pentru rochii cu maneca frantuzeasca sau trei sferturi, acestea sunt cele mai stilizante!

5. Inaltime

Daca esti o fata inalta poti alege orice lungime, dar daca esti de statura mica, evita rochiile foarte lungi pentru ca te vor face sa arati si mai scurta, lucru pe care nu ti-l doresti, binenteles.